Klassieke tuin in Velp

De klant wilde een tuin met ruime zitmogelijkheden, zowel zon als schaduw,  veel kleur in de borders, een tuinhuis/opslag uit het zicht en de oprit moet ruimte bieden aan 2 auto’s. Het ontwerp van de tuin moet aansluiten bij de klassieke stijl van het huis.

Door de hele tuin stroomt een natuurlijke beek die door begroeiing niet te zien is. Deze beek dient tevens als waterafvoer en moet behouden blijven. Het huis ligt ongeveer 100cm hoger dan de beek en dit hoogteverschil moet opgevangen worden.

De oprit is gemaakt van moraine grind met GS-platen om rijsporren te voorkomen.
In het verlengde van de oprit staat een steigerhouten schutting. Daarachter hebben we het geplaatste tuinhuis/opslag afgeschermd met een hoge taxushaag.

In de achtertuin is aan het huis een terras gelegd van oud Hollandse tegels met granieten kinderkopjes. Het hoogteverschil is opgevangen door antraciet stapelelementen.
Het water op het terras wordt afgevoerd door een lijngoot en is aangesloten op de hemelwaterafvoer.
Een brede trappartij overbrugd de hoogte van terras naar gazon. Halverwege de trappartij ligt het loungeterras. Aangrenzend aan de terrassen staan uitbundig bloeiende planten die zorgen voor veel kleur in de borders.  De borders en het gazon worden in droge dagen voorzien van water door een beregeningssysteem.
De beek is zichtbaar gemaakt door het verwijderen van de begroeiing. We hebben de beek verbreedt en aangekleed met grote moraine keien.
Aangrenzend aan het gazon ligt achterin de tuin een klein terras voor de avondzon.
In de voortuin sluiten hortensia’s mooi aan bij de klassieke stijl van het huis.
Met tuinverlichting van In-Lite hebben we mooie elementen als de beek, fraaie bomen en belangrijke looppaden uitgelicht. Hierdoor is het ook ’s avonds heerlijk genieten in de tuin.

De klant was positief verrast over het ontwerp en krijgen veel complimenten over de tuin. Ze genieten na drie jaar dan ook nog volop van deze mooie tuin.