Projectomschrijving Driel

In Driel hebben we een tuin aangelegd met apart speelveld voor de kinderen en een groen uitstraling van het geheel. Daarnaast wilde de klant Ruime zit mogelijkheden en een oprit met ruimte voor meerdere auto’s. De jarig 30 stijl van het huis wilden ze terug zien in de tuin.

De vette klei in de tuin hebben we vervangen voor teelaarde, zwarte grond met compost.
De oprit is aan de zijkant van het huis gesitueerd. De natuurstenen rand rondom de oprit en het legpatroon van de gebakken klinkers refereert naar de jaren 30.
Een taxushaag scheidt de oprit van de voortuin. Het legpatroon en verlichting geven duidelijk aan waar de auto’s geparkeerd kunnen worden.
De voortuin is symmetrisch aangelegd net als de voorkant van het huis. Bomen zorgen voor een mooie zichtlijn van binnenuit.
Een beukenboog leidt naar de zijkant van het huis. Deze zijkant is helemaal ingericht om van binnenuit van de tuin te genieten.
Weer een beukenboog leidt je naar de achtertuin. In de achtertuin liggen drie terrassen. Een terras bij het huis om te eten, een verdiept schaduwterras met dakbomen
en een vlonderterras in de zon voor ligbedden. Deze terrassen zijn te bereiken middels verschillende paden, grind met GS-platen, gazon en staptegels.
De inkijk van de achterburen is weggenomen door een berkenbos. Deze berken hebben een spierwitte bast en zijn in het donker uitgelicht.
Linksachter in de tuin ligt het speelveld met trampoline en voetbalgoals. Rondom het speelveld staat een hoge beukenhaag om dit gedeelte af te scheiden van de rest van de tuin.
Rondom de gehele tuin is een klimopscherm geplaatst om snel een mooie groene afscheiding te krijgen.

Een leuke reactie van de klant was: "prachige tuin, alsof het uit en tijdschrift komt".